Hackeri plánujú pokaziť Vianoce miliónom hráčov Xbox Live a Play Station

Hackerská skupina Phanton Squad avizovala, že zopakuje minuloročný útok na hráčsku sieť Xbox Live a Play Station Network. Hráčom chce na celý týždeň znemožniť hranie onlinových hier.

Miliónom užívateľov po celom svete, ktorí si pod vianočným stromčekom nájdu novú hernú konzolu, hrozí sklamanie. Skupina Phanton Squad, ktorá sa pred niekoľkými dňami preslávila útokom na sieť Reddit, chce odstaviť hráčske siete Xbox Live a Play Station Network. Podobný kúsok sa podaril už minulý rok inej hackerskej skupine Lizard Squad.

Na svojom účte na Twitteri hackeri pohrozili odstávkou onlinových služieb až na jeden týždeň. Pomôcť im má séria DDoS útokov.

Spoločnostiam Microsoft a Sony, ktoré Xbox Live a Play Station Network prevádzkujú, chcú týmto útokom „otvoriť oči“. Milióny dolárov, ktoré predajom zarobia, vraj neinvestujú do dostatočnej bezpečnosti užívateľov.  

Či bude útok skupiny úspešný, sa ukáže už o niekoľko dní. Skoré varovanie na sociálnych sieťach dáva obom spoločnostiam príležitosť posilniť svoju ochranu pred DDoS útokmi a nesklamať tak svojich zákazníkov.

(MM)