Facebook bude aj (od)počúvať

Aplikácia Facebook pre telefóny čoskoro umožní cez mikrofón nahrávať zvuky v pozadí.

Aktualizácia, ktorú plánuje gigant spustiť v USA v priebehu nasledujúcich týždňov, by mala umožniť zahrnúť do statusu 30-sekundovú ukážku z piesní, ktoré počúvame, či seriálov, ktoré práve sledujeme. Podobne ako nám teraz umožňuje popisovať naše pocity a stav, vsunutím napríklad „feeling proud“, keď absolvujeme náročný tréning, či „travelling to Spain“ a ďalších.

Podľa manažéra pre produkty Aryeha Selekmana novinka umožní miliónom užívateľov po celom svete zdieľať svoju obľúbenú hudbu, filmy a televízne programy.

Podmienkou je povoliť aplikácii prístup k mikrofónu. Keď súhlas udelíte, mikrofón sa zapne automaticky vždy, keď budete aktualizovať svoj status. Ak aplikácia nájde zhodu v databáze so zvukmi v pozadí (podobne ako napríklad známa aplikácia Shazam alebo Soundhound), ponúkne vám zahrnutie náhľadu do svojho statusu. Zvuky z konverzácií v pozadí aplikácia nezachytí.

Získavanie týchto dát umožní Facebooku rozšíriť databázu súkromných informácií o svojich užívateľoch, ktoré uľahčia cielenú reklamu. Najbližšie keď sa prihlásite tak môžete napríklad očakávať reklamu na lístky na koncert alebo reklamné predmety vášho obľúbeného filmového hrdinu. A v kombinácii s informáciou o vašej polohe prostredníctvom GPS marketingoví odborníci získajú naozaj inšpiratívny dataset.

Ak sa aj rozhodnete nahrávku nezahrnúť do vášho statusu, Facebook bude tieto dáta stále uchovávať.

Zdroj: http://www.channel4.com/news/facebook-app-wants-listen-audio-music-tv