Veľké spravodajské weby mali výpadok, boli medzi nimi aj Kuciakove aktuality.sk

Veľké spravodajské weby mali výpadok, boli medzi nimi aj Kuciakove aktuality.sk

(aktualizované 02.03.2018)

Slovenské a české spravodajské weby, ktoré patria do mediálnych domov Ringier Axel Springer, boli asi hodinu nedostupné. Medzi nimi aj portál aktuality.sk, pre ktorý pracoval zavraždený novinár Ján Kuciak. Za výpadkom služieb boli pravdepodobne technické problémy, podozrenie však ostáva.

Webové služby českého mediálneho domu Czech News Centre a slovenského Ringier Axel Springer boli v stredu asi hodinu a pol nedostupné. Čitatelia sa nedostali na webové stránky bulvárneho denníka Blesk, týždenníka Reflex a spravodajských portálov info.cz a e15.cz.

Zo slovenských webov patriacich pod mediálny dom Ringier Axel Springer boli postihnuté stránky cas.sk alebo spravodajský portál aktuality.sk, pre ktorý pracoval zavraždený novinár Ján Kuciak. V koordinácii s ďalšími spravodajskými denníkmi tento server zverejnil o polnoci 28. februára posledný Kuciakov text o väzbách talianskej mafie so slovenskými politikmi.

O výpadku informoval prezident Ringier Axel Springer Mark Dekan i šéfredaktor portálu info.cz Michal Pur:

Mark Dekan z Ringier Axel Springer pre portál CyberSec.sk uviedol, že príčina výpadku bola pravdepodobne technického charakteru. Dodal však, že podobný prípad sa im ešte nestal a s ohľadom na načasovanie výpadku ostávajú pochybnosti.

Všetky postihnuté servery boli pod spoločným poskytovateľom internetových služieb. Všetky stránky opäť nabehli v ten istý deň o 17:42.

(FB, OŠ)