Vláda Veľkej Británie podporí bezpečnostné startupy

Na Britských ostrovoch sa zvyšuje záujem o kybernetickú bezpečnosť. V roku 2020 má ísť na jej zabezpečenie až 1,9 miliardy libier.

Britská vláda oznámila nový program Cyber Safe, ktorým chce pomôcť začínajúcim startupom v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Tento program bude riadiť už existujúca platforma Cyber London a Centrum pre bezpečné informačné technológie (CSIT). Od vlády dostanú dotáciu 250-tisíc libier a záujemcovia o program sa môžu prihlasovať od marca tohto roku.

Program je namierený na zvýšenie počtu nových startupov, ako aj na pomoc tým začínajúcim spoločnostiam, ktoré majú problém získať peniaze najmä, lebo sú stále v začiatočných fázach vývoja.

Tajomník pre kultúru, médiá a šport John Whittingdale od tejto iniciatívy očakáva, že “najlepšie nápady od najschopnejších ľudí nám pomôžu udržať v kybernetickom priestore Veľkú Britániu bezpečnú“.

Veľká Británia svoj záujem o kybernetickú bezpečnosť neustále zvyšuje. Okrem tohto programu spustila aj sériu letných škôl, ktorá by mala pomôcť vychovať novú generáciu expertov na kybernetickú bezpečnosť. Minister financií George Osborne vytýčil cieľ zvýšiť do roku 2020 rozpočet na zaistenie kybernetickej bezpečnosti až na 1,9 miliardy libier. Už v tomto roku plánuje Veľká Británia prijať takmer dvetisíc nových expertov a otvoriť Národné kybernetické centrum.

(MK)