Anonymous po Islamskom štáte bojuje aj s Trumpom

Prezidentský kandidát Donald Trump zaútočil na moslimov. Pomstili sa mu hackeri z hnutia Anonymous.

Republikánsky kandidát Donald Trump sa po kalifornských vraždách inšpirovaných radikálnym islamom, pri ktorých zahynulo štrnásť ľudí, vyjadril, že Spojené štáty by mali všetkým moslimom zakázať vstup na svoje územie.

Minulý týždeň ho hackerská skupina Anonymous upozornila, že jeho vyhlásenie bude mať vážne následky. Osoba s maskou Guy Fawkes prezidentskému kandidátovi vyčítala, že jeho útoky na neradikálnych moslimov povedú k ich radikalizácii a ISIS to uľahčí nábor nových členov.

Po zverejnení videa nasledoval útok na internetové stránky Trumpových budov Trump Towers NY. Anonymous v piatok potvrdil útok na svojom twitterovom účte: „Stránka Trump Towers NY bola zhodená ako vyjadrenie protirasistického a protinenávistného postoja.“ Útok znefunkčnil stránky na jednu hodinu, preto sú škody iba minimálne. Samotný Trump sa k nemu nevyjadril.

Trumpovi však jeho výroky o moslimoch na popularite neubrali. Podľa prieskumov agentúry Reuters má takmer rovnakú podporu voličov ako pred svojimi výrokmi (35 percent).

(AS)