Facebook vás upozorní, ak sa o vás zaujímajú spravodajské agentúry

Facebook predstavil nové upozornenie na ochranu svojich užívateľov. Populárna sociálna sieť bude najnovšie informovať svojich užívateľov pri podozrení, že sa o nich zaujímajú štátne orgány.

V snahe zvýšiť bezpečnosť svojich klientov prišiel Facebook s novou funkciou, ktorá bude varovať používateľov v prípade, že sa o ich facebookové konto budú zaujímať vládne agentúry, najmä NSA či britská GCHQ.

Na svojom blogu to oznámil šéf bezpečnosti Alex Stamos. Ako ďalej uviedol, Facebook zavádza toto opatrenie „pretože mnohé typy útokov sú sofistikovanejšie a nebezpečnejšie ako ostatné a pri tom sú podporované samotnou vládou.“

Užívateľ, ktorého konto napadli alebo prinajmenšom existuje podozrenie, že jeho účet bol akýmkoľvek spôsobom skompromitovaný, dostane na svoj telefón sms správu s novým heslom. Stamos ďalej zdôraznil, že Facebook bude neustále zvyšovať schopnosti zabrániť a odhaliť potencionálne útoky na svojich užívateľov.

Facebook chce takto bojovať proti štátom podporovaným hackerským útokom. Nové opatrenie však môže spôsobiť aj značné rozpaky v prípade, že sa začne vo veľkom a verejne ukazovať prstom na hackerské aktivity zahraničných vlád.

(RR)