Heker využil hru Words with Friends na krádež osobných údajov

Heker využil hru Words with Friends na krádež osobných údajov

Obeťou je populárny vydavateľ online hier Zynga.

Pakistanský heker s prezývkou Gnosticplayers pre The Hacker News uviedol, že sa mu podarilo získať informácie od viac než 218 miliónov používateľov aplikácie Words With Friends, ktorá patrí spoločnosti Zynga Inc. Tá je známa vývojom hier, medzi ktoré patria populárne FarmVille, Zynga Poker, Mafia Wars a Café World.

Únik dát postihol používateľov, ktorí si nainštalovali hru a zaregistrovali sa pred 2. septembrom. Hekerovi sa podarilo získať ich mená, mailové adresy, prihlasovacie mená, heslá, telefónne čísla, ID účtov na Facebooku a prístupy ku Zynga účtom. Heker tvrdí, že napadol aj hry Draw Something a OMGPOP, z ktorých údajne získal heslá v podobe čistého textu viac ako siedmich miliónov používateľov. Tieto verejné vyhlásenia mu majú hlavne zvýšiť popularitu.

Už na začiatku mesiaca spoločnosť Zynga upozorňovala hráčov, že niektoré informácie o ich účtoch mohli uniknúť.

Používatelia napadnutých aplikácií by si mali zmeniť heslo nielen v hre, ale aj vo všetkých aplikáciách, v ktorých používajú rovnaké prihlasovacie údaje. Zvýšenú pozornosť by mali venovať nevyžiadaným emailom, telefonátom alebo textovým správam. Odcudzené informácie by totiž mohli byť zneužité na rôzne phishingové útoky.

(RS)