Hekeri ukradli z burzy kryptomeny v hodnote takmer 50 miliónov dolárov

Hekeri ukradli z burzy kryptomeny v hodnote takmer 50 miliónov dolárov

Spoločnosť stratu pokryje vlastnými rezervami.

Juhokórejskej kryptomenovej burze UpBit minulý týždeň ukradol neznámy útočník 342-tisíc v mene ethereum. Spoločnosť po zistení transakcie okamžite pozastavila vklady a výbery a previedla svoje aktíva z online peňaženiek na hardvérové peňaženky, aby zabránila ďalším krádežiam. Odstávka by mala trvať minimálne ešte jeden týždeň.

Lee Seok-woo, výkonný riaditeľ spoločnosti Doo-myeon, ktorá prevádzkuje burzu, uistil zákazníkov, že napáchanú škodu pokryjú zo svojich rezerv. Zároveň vyzval kryptomenovú komunitu, aby blokovala všetky transakcie z anonymnej peňaženky, na ktorú útočník previedol ukradnuté ethereum v hodnote približne 50 miliónov dolárov.

Podľa výskumu portálu The Block ide už o ôsmy útok na kryptomenové burzy tohto roku, pričom celková suma ukradnutých kryptomien sa vyšplhala na 1,44 miliardy dolárov.

Portál ZDnet však upozorňuje, že niektorí užívatelia už začali spochybňovať pravdivosť heku. Niektoré podvodné burzy s kryptomenami totiž v minulosti zvykli zneužívať informácie o kyberútokoch na to, aby odvrátili pozornosť od tzv. exit podvodu či krádeži zvnútra podniku.

(DL + VK)