Internetový čierny trh Agora zavreli, obchodníkom s drogami hrozilo odhalenie

Čierny internetový trh Agora dočasne nepracuje, pretože hrozilo odhalenie identity jeho užívateľov. Na Agore sa obchoduje najmä s drogami.

V internetovom podsvetí dobre známy čierny trh Agora je momentálne nefunkčný. Administrátori sa ho rozhodli uzavrieť po tom, ako sa objavili chyby v sieti TOR, ktoré môžu viesť až k odhaleniu identity užívateľov. Agora je známa predajom nezákonných a ilegálnych produktov, pričom sa špecializuje najmä na obchod s drogami

Už v júli bezpečnostní experti Technologického inštitútu v americkom Massachusetts (Massachusetts Institute of Technology) prišli na to, ako úspešne zaútočiť na servery Tor a odhaliť identitu ich používateľov. Presnosť tejto metódy je pritom až 88 percent.

Práve pre túto zraniteľnosť, administrátori Agory varujú svojich používateľov, aby sa vyhli používaniu platformy a zrušili všetky svoje objednávky, ktoré neboli doteraz spracované alebo odoslané.

Agora tak ostáva dočasne uzavretá. Jej administrátori potvrdili, že v súčasnosti aktívne hľadajú riešenia. Najpravdepodobnejším riešením bude presunutie na iný sever. Agoru napadli aj v minulosti, keď zatiaľ neznámi útočníci poslali užívateľom Agory škodlivý mail, pomocou ktorého chceli ukradnúť ich Bitcoiny. Nie je vylúčená ani možnosť, že za týmto mailom stoja vládne agentúry alebo polícia.

(RR)