Microsoft spojí svojich zákazníkov s odborníkmi na kyberbezpečnosť

Microsoft spojí svojich zákazníkov s odborníkmi na kyberbezpečnosť

Zákazníkom poskytuje priame spojenie na bezpečnostných expertov v prípade, že potrebujú pomoc.

Spoločnosť Microsoft zaviedla novú službu Threat Experts on Demand, ktorá je súčasťou služby Microsoft Advanced Threat Protection. Je dostupná pre predplatiteľov Windows 10 Enterprise E5 a Microsoft 356.

Zameriava sa najmä na veľké organizácie, ktoré síce majú pokročilé bezpečnostné kapacity, ale napriek tomu sa môžu dostať do problémov. Služba je určená zvládať hrozby, akou bol napríklad malvér Not Petya či kybernetickú špionáž.

Podľa vedúceho výskumu pre Microsoft Defender Briana Hoppera nová služba ponúka kombináciu skúsených ľudí, vlastnej umelej inteligencie a automatizácie. Pomôcť má firmám, aby dokázali čeliť kritickým hrozbám a reagovať na ne. Hopper hovorí, že takíto zákazníci sa zvyčajne snažia s hrozbami poradiť sami, no niekedy potrebujú pomoc zvonka.

Zdroj: Microsoft

Threats Experts on Demand

Služba umožňuje priamu komunikáciu s analytikmi spoločnosti Microsoft. Zákazníci tak môžu dostať poradenstvo a informácie, aby dokázali lepšie pochopiť, predchádzať a reagovať na komplexné hrozby. Poskytuje aj cielené pozornenia na útoky. Informácie sa snaží poskytnúť čo najrýchlejšie, aby včas upozornila na kritické hrozby v rámci siete, vrátane časového harmonogramu, rozsahu narušenia a metód vniknutia.

Firma môže expertov kontaktovať prostredníctvom aplikácie Microsoft Defender Security Center. Po prijatí pozornenia na novú hrozbu môžu zákazníci kliknúť na tlačidlo v sekcii Action a kontaktovať odborníkov v prípade, že si s hrozbou sami neporadia. K dispozícii majú viac než 3500 bezpečnostných profesionálov.

(RS)